Elektrisch rijden

Alles over elektrisch rijden

Elektrisch rijden is stil, schoon en voordelig. Elektrisch rijden moet je zelf ervaren. Alleen dan merk je het grote verschil met een benzine- of dieselmotor. Je kan eenvoudig thuis jouw auto opladen zodat je onbezorgd op weg kan. De toekomst van elektrisch rijden begint bij Munsterhuis Renault. Wij zorgen ervoor dat je alles hebt wat nodig is voor de ultieme elektrische rijervaring.

Bekijk elektrische voorraad

Kangoo ZE oplaadpunt

Is elektrisch rijden wat voor mij?

Of je nou ZZP'er, eigenaar van een bedrijf, leaserijder in loondienst of particulier bent, elektrisch rijden past bij iedereen. Zeker nu elektrisch rijden steeds populairder en beter wordt. Bij Munsterhuis Renault geniet je van een lage bijtelling én een auto die snel kan laden.

Elektrisch Rijden

Alles weten over elektrisch rijden?

Sinds 2012 is Renault één van de koplopers als het gaat om elektrische voertuigen. Renault heeft op dit moment een redelijk assortiment aan elektrische modellen en zal dit de komende jaren verder uitbreiden. Speciaal voor deze markt heeft Renault een website gelanceerd in het teken van elektrisch rijden. De nieuwe website gaat diep in op vragen van de doelgroep. Niet alleen voor de particuliere rijder, maar ook voor fleetowners en bedrijven. Neem gerust een kijkje of neem contact met ons op voor meer informatie!

Veel gestelde vragen

Wat is de actieradius?

Dat is afhankelijk van veel factoren zoals de rijstijl, het maken van korte of lange ritten, de snelheid en de temperatuur.

Hoe lang gaat zo’n batterij mee?

Kort gezegd: lang. Batterijen van 2013 zijn momenteel nog steeds volop in gebruik. Daarnaast hebben wij klanten welke +/- 60.000 km rijden per jaar en deze batterijen zijn zelfs na een frontale aanrijding qua laadcapaciteit boven nog de 90%. Ze kunnen dus heel wat hebben.

Batterijkoop of batterijhuur?

Na een aantal jaar kan de batterij defect raken en minder goed opladen. Maar met batterijhuur ben je altijd verzekerd dat de batterij in ieder geval 75% geladen kan worden. Bij batterijkoop is dit 66%. Daarnaast heeft batterijhuur een lagere aanschafprijs. 

 

Als de accu leeg is, kun je dan benzine tanken ?

Nee, de auto heeft enkel een elektromotor en dus geen hybride ondersteuning. De auto geeft uiteraard wel tijdig aan dat er geladen dient te worden. Bij het gebruik van het navigatiesysteem geeft deze automatisch al het advies om een laadpunt op te zoeken als hij eraan toe is.

Wat als de batterij defect is?

Als de batterij defect is of onder de gegarandeerde laadcapaciteit komt wordt de batterij bij huur vervangen door een gelijkwaardige batterij. Bij koop wordt de batterij in Frankrijk gerepareerd, dit laatste heeft een verwerkingstijd van ongeveer 4 á 5 weken. In beide gevallen is er geen grotere batterij te verkrijgen, ook niet tegen bijbetaling.  Wel is er de mogelijkheid geweest deze te upgraden van de 23kW batterij naar de 41kW, dit kostte destijds € 3.500,- voor het vervangen van de huidige batterij.

Zit er ook een gratis huurauto bij voor vakantie? (leaserijders)

Dit is niet via Renault geregeld, dit kan een optie zijn vanuit de leasemaatschappij. Voor particulieren biedt Renault 10% aan op de verhuurprijzen.

Wat is de maximumsnelheid?

Onze elektrische auto's hebben een maximumsnelheid van 140 km/h.

Wat heeft zo’n auto nodig aan onderhoud ?

De motor kent geen draaiende delen, waardoor er voornamelijk enkel controle nodig is. De A-beurt kost € 89,- en de B-beurt zelfs maar € 79,-. Hier komt vaak wel een interieurfilter bij of ter zijner tijd de banden of de remmen. Maar ook deze gaan bij goed gebruik bijzonder lang mee!

Waar en hoe kan ik laden?

Laden zal in ieder geval thuis gebeuren, dus ga je altijd met een volle batterij weg! Onderweg kan er bij de openbare laadpunten geladen worden, hiervoor is een laadpas nodig (veelal gratis, NewMotion, Greenflux en ANWB zijn veelgebruikt). De facturatie hiervan gaat maandelijks achteraf. De kosten voor het openbaar laden verschillen wel veel, dit is het beste vooraf te controleren via de verschillende laadpalen-apps..

batterij

Hoever rijd je op een batterij?

Bij Munsterhuis Renault hebben wij verschillende elektrische auto’s, waarvan de hoogste actieradius rond de 400 km ligt. Munsterhuis biedt je de mogelijkheid om de auto aan te schaffen en de batterij te huren. Hiermee is de aanschafprijs van de auto lager en heb je maximale gemoedsrust. Je betaalt alleen voor wat jij nodig hebt: het tarief van de batterijhuur is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften.

Je bent altijd verzekerd van een goed werkende batterij: bij minder dan 75% capaciteit wordt deze gerepareerd of vervangen. Ook biedt Munsterhuis Renault gratis volledige Renault Route service en een mobiliteitsoplossing als de auto niet meer kan rijden. Bij verkoop kan het batterijhuurcontract eenvoudig en zonder kosten worden overgedragen aan een andere partij.

Naast batterijhuur kun je ook kiezen voor batterijkoop. Je betaalt de aanschafprijs van de auto inclusief de batterij, zonder maandelijkse verplichtingen voor de batterijhuur. Je bent hierbij niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers zoals bij een batterijhuur contract. De garantieduur van de batterij is 8 jaar of 160.000 km.

Onze elektrische modellen

Image
Munsterhuis Renault - TWIZY

Renault TWIZY

Rijklaar vanaf
€12.490,-
Image
Munsterhuis Renault - Twingo Electric

Renault Twingo electric

Rijklaar vanaf
€23.020,-
Private lease p.m. vanaf
€364,-
Image
Munsterhuis Renault - Zoe

Renault ZOË electric

Rijklaar vanaf
€34.790,-
Private lease p.m. vanaf
€494,-
Image
Renault Kangoo Electric

Kangoo Electric

Rijklaar vanaf
€29.690,-
Financial lease p.m. vanaf
€292,-
Image
Munsterhuis Renault - MASTER Z.E.

MASTER Z.E.

Rijklaar vanaf
€57.560,-

Nog vragen over elektrisch rijden?

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.